Veelgestelde vragen

Heb je het protocol gelezen en zit je met vragen? Dan kun je als deelnemer of begeleider terecht bij de organisator van het zomerkamp. Organisatoren kunnen terecht bij hun koepelorganisatie, net als verhuurders en gemeenten. We hebben de meestgestelde vragen hieronder alvast op een rij gezet.

Algemeen

Wat zijn de aanpassingen in het protocol van juni 2021 ten opzichte van de versie in maart 2021?
Het protocol is geupdate op basis van de huidige maatregelen. De versoepelingen maken meer mogelijk, maar het virus is nog steeds onder ons. Het protocol richt zich met de inzet van Kampbubbels op preventie en het beperken van de impact bij een eventuele besmetting. Voorin het protocol vind je een overzicht van de recente wijzigingen.

Veiligheid en gezondheid

Een deelnemer of begeleider zit in een risicogroep, hoe moet dat nu?
Als je in een risicogroep zit mag je mee op kamp. Een deelnemer heeft hierbij toestemming nodig van de ouder/verzorger. Daarbij is het goed om ook even te overleggen met de huisarts.

Het leven in de Kampbubbel - activiteiten, eten en slapen

Hoe groot mag een Kampbubbel zijn?
Er geldt geen maximum aantal voor de omvang van de bubbel. Let op: maak een Kampbubbel niet té groot, zodat het naleven van en toezien op de regels uit dit protocol haalbaar is.

Op kamp in het buitenland

Mogen we op kamp in het buitenland?

Ook kampen die georganiseerd worden in het buitenland kunnen wellicht doorgaan, maar dit protocol richt zich daar niet op. Kijk op Nederlandwereldwijd.nl voor het actuele reisadvies van de overheid en volg dit op. Kijk ook goed naar eventuele verplichtingen zoals het hebben van een Coronapaspoort. Aanvullend adviseren we je om een kamp in het buitenland niet verder dan 4 uur vanaf de woonplaats te organiseren. Zo kunnen bij een gewijzigd reisadvies óf bij een coronabesmetting op kamp, de deelnemers binnen afzienbare tijd thuis zijn. Volg in het buitenland dit protocol én houd je aan de geldende overheidsmaatregelen in het land dat je bezoekt. Houd steeds de strengste regel aan. Dat geldt ook voor deelnemers uit het buitenland aan een kamp in Nederland. Zij volgen de Nederlandse maatregelen, naast de regels uit hun thuisland en volgen steeds de strengste regel.

Verhuurders

Waar vind ik meer informatie als verhuurder?
Voor verhuurders is er aanvullende informatie opgenomen in de bijlage van het protocol.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Samenopkamp.nl is de officiële website van de gezamenlijke aanbieders van zomer- en vakantiekampen in Nederland. © 2021